Idag har vi kört massor med testprodukter och däribland även en hel del motionsprodukter. Temperaturen är kring minus 6 grader och det är mulet idag. I morgon har de lovat varmare, så det gnistrande vintervädret vi hade i helgen är ett minne blott. I och med den stora temperaturförändringen betyder inte dagens tester lika mycket, utan vi kommer att göra nya i morgon bitti.

Även om skidåkarna har haft vilodag idag, har det inte varit lugnare här i vallabyn. Det är faktiskt ingen skillnad. Alla kör på för högtryck.

Idag har vi också haft säljmöte med våra finska Skigosäljare plus att vi haft kunder som har varit med och testat idag. Ett slags kundutbildning, kan man säga. Butikerna gillar när vi gör det. Och det gör vi också.

Det är ju lite intressant med finska språket också. Ni har kanske undrat hur jag klarat mig? Eftersom jag kommer från Kiruna och kan prata Meänkieli, som är rätt likt finska, så kan jag berätta att det gått riktigt bra, och ju mer man pratar desto bättre går det. En fördel är förstås att man vågar prata. Men oblyg är jag inte känd som.

I morgon åker jag tillbaka hem till Kiruna och det ser jag fram emot – jag har en riktig hemlängtan nu. Men förstås måste vi avsluta med en”final sauna”.

 

IMG_2610

Martti Jylhä, i mitten, är Skigorepresentant här i Finland. Martti blev 7:a i semifinalen i sprint