Inte svårvallat, men kanske lite ”lurigt”

Det är full huggning och alla sliter i oss. Alla som haft kontakt med oss och som åkt Öppet spår idag har vi gett en bra preparering, men i natt ska det komma mera snö. Det är ju fint väder nu, men det mulnar på och ikväll kommer det snö som enligt väderprognosen ska avta först mitt på dagen i morgon. Snön ställer till det lite med vilken valla man ska ha. Det är inte svårvallat, men det kan vara lite ”lurigt”.

Spåren blir ju också lite söndertrasade efter 10.000 åkare. I morgon kommer resterande åkare som ska ut på Öppet spår, så våra kollegor i Mora håller på och testar för fullt, för att vi ska kunna ut lämna bra information så tidigt som möjligt.

Angående vallningen så gäller ju bara att göra rätt… och det tror vi också att vi har hittat. Om ni håller koll på Facebook-sidan och webben, så lägger vi ut vallatipsen så fort vi bara kan. Ni som är på plats kan också komma in och kolla med oss i butikerna både i Mora och Sälen, så hjälper vi er!

För er som är osäkra på hur man genomför olika moment då man vallar kan i lugn och ro gå in på vår YouTube kanal och bli instruerade av vår expert Christer Majbäck. Tryck er vidare på länken: https://www.youtube.com/playlist?list=PLiw6KTgHY8vKtLLaPGmMve-aH9k2LOz8t

 

Sven-Åke Lundbäck och Johan Starck ser till att skidåkarna får bästa möjliga förutsättningar.

Sven-Åke Lundbäck och Johan Starck ser till att skidåkarna får bästa möjliga förutsättningar.